måndag 7 november 2011

Vad är en sociopat? en sociopati person attackerade mig med en yxa i mars förra året

Vad är en sociopat?

En sociopat har samma kännetecken som en psykopat. Sociopaten har haft en utsatt barndom (våld, övergrepp, otrygghet etc). Som givit honom/henne en personlighet som skiljer sig från det som brukar anses som normalt.


Sociopaten uppvisar samma beteende som en psykopat. Sociopaten liksom psykopaten ser sig själv som högre eller bättre än alla andra. Han anser sig kunna kräva speciell beundran och respekt av andra.
Vissa författare som forskat på sociopati/psykopati ifrågasätter om det är två olika personlighets störningar. Det skulle kunna vara en och samma störning. I de fall som trauman under uppväxten lett till en sociopatiskt beteende så skulle det även i detta fall kunna bero på hjärnskador.

En annan teori som framförts är att ett sociopatiskt beteende kan bero på både miljön under uppväxten samt hjärnskador. Dvs att en problematisk uppväxt i samband med en störning på hjärnan tillsammans skapar sjukdomen sociopati.

Samma teori säger att om uppväxten varit normal utan sociala trauman så hade personen inte utvecklat sitt sociopatiska beteende.

personerna brukar beställa saker via andras personnummer  de fick tag på en personnummer från göteborg och beställt massor saker på samma personnummer 






Amnesty International uppskattar att 14 kurdiska politiska fångar i Iranska fängelser i dagsläget befinner sig en dödscell i väntan på att få sina dödsdomar verkställda.
The kurdish observer rapporterar att man i Iran under mars månad ska ska ha påträffat 57 fall av arresteringar av etniska aktivister och att 39 personer ska ha avrättats under samma månad.
-------------------------------------------------------------

Jag har fått reda på den terrorist mannen som attackerade mig med en yxa alla samtalet som han har fått inom de dagarna innan skulle attackera mig också innan bestämma sig att angripa mig med en yxa alla samtal är just nu hos polisen.
--------------------------------------------------------------------------------


Orhan Pamuk bötfälls för nämnandet av mord på kurder och armenier

Domstol i staden Sisli har beslutat att författaren och nobelpristagaren Orhan Pamuk ska betala 6 000 lira (ca 25 000 SEK) i skadestånd till fem personer för att ha "skändat turkiskheten". Han åtalades 2005 efter att ha i en tidningsintervju sagt att "30 000 kurder och en miljon armenier dödades i detta land och ingen vågar prata om det".

Advokaten Kemal Kerincsiz, numera arresterad för inblandning i Ergenokan-affären, väckte åtal mot Pamuk enligt den ökända paragraf 301 i turkiska brottsbalken, men åtalet lades ner 2006 efter stora protester från omvärlden. Noterbart är även att detta hände samma vecka som EU skulle börja granska det turkiska rättsväsendet, rapporterar Armeniska Riksförbundet.

Vidare skriver Armeniska Riksförbundet att Kemal Kerincsiz överklagade till högsta appellationsdomstol som tvingade domstolen i Sisli att åter öppna fallet. Domstolen återupptog åtalet efter att "ha tagit hänsyn till folkets heder och självrespekt så väl som känslor om att tillhöra en nation inom ramen för konstitutionella rättigheter." Den 27 mars 2011 rapporterade de turkiska tidningarna Hurriyet Daily News och Sabah att domstolen har beslutat att Pamuk ska betala skadestånd till de fem kärande som hade väckt åtal mot honom. Pamuk har femton dagar på sig att betala summan.

Armeniska riksförbundet i Sverige ser detta dom som är ett uppenbart brott mot både yttrandefriheten och ett tydligt bevis på att tidigare "reformer" gällande paragraf 301 är endast av kosmetisk natur.

Man fördömer beslutet och menar att Turkiet fortfarande har långt kvar till en öppen atmosfär där frågan om Folkmordet 1915 kan diskuteras i ett sunt och obehindrat forum.
---------------------------------------

hej på er mina kära läsaren den 30 mars blev attackerat av en psykiskt sjuk man med en yxa

Gruppen misstänker för att skulle starta ett brosstlingar grupp i karlstad och just nu dem är misstänker att organisera brottslingar i karlstad och polisen har koll på dem just nu.

Vi vill icke brottslingar,  vi vill ha ett fint och rent samhälle utan terrorister och brottslingar.
vi vill leva i fred och med trygg. vi vill ha icke våldsamma personer i samhälle också är inte tillåtit att någon skulle skaffa en våldsamma förening som de skulle göra i karlstad.
som kallas kurdiska förening de har inte börjat än då attackerat mig med yxa den kurdiska föreningen som utpekas som en våldsamma gruppen i karlstad vi vill icke våldsamma grupp eller personer i samhälle som skulle bära yxa eller liknande vapen.
denna våldsamma gruppen skaffade av ali palani hamid nergee och asso zand just nu ut pekas som våldsamma grupp och det är inte tillåten.
också ut pekas som en terrorist grupp.
och alla tre personer som jag skrivit om är anti semitism  och det är inte tillåten i ett rent och demokrati samhälle som sverige att såna juder fientlig som ska skaffa förening.
Det finns starka bevis att de för stöd av den iranska terrorist gruppen sepah quds som en våldsam grupp.
Iranska underrättelsetjänsten har nybildat en terrorist grupp i värmland  som kallas sig kin kurdish international network. en våldsamma grupp.

enligt anti terrorist lagen kan personer som begått för grova brott kan utvisas och lämna tillbaka till den platsen som han har komit ifrån.
Sverige demokraterna folkpartiet och moderaterna vill utvisning på personen som gör mordförsök.
jag kräver  regeringen och alla politiska partiet  utvisa den terrorist mannen som  attackerade mig med en yxa.
Han är egentligen anti samhälle de terrorisera folk inom att ringa via dolt nummer och hotar folk ni kan fråga kocher som bliv terroriserat i många gånger av hans söner.
de eldate upp två skolor i karlstad och dom hade rättegång i januari i år.
såna personer hade inte enda bröd för att äta i Irak nu i Sverige med socialbidrag blivit mätt och då attackera folk med yxa och ringer via dolt nummer och terrorisera folk.
Iranska underrättelsetjäsnten har ny bildat en terrorist grupp i karlstad som kallar sig kin kurdish international network de samarbetar med den iranska terrorist gruppen sepah quds.
också den här gruppen är antisemitism och judisk fientlig. de är fientlighet mot judar.
därför att de försökte mörda mig på grund av att jag är aktiv och skriver slagonord som använder studenterna i iran mot regimen.
Den här personen som attackerade mig med en yxa är medlem med den terroristiska gruppen som skaffade av iranska underrättelsetjänsten (sepah quds) denna terroristiska gruppen alla medlemar är bor i karlstad.
en av den här terrorist gruppen skulle döda mig med en yxa.
terroristen som har gjort mordförsk mot mig heter hamid nergee är 54 år gammal.
före går den 30 mars jag var på väg med en person och skulle hälsa på en familj som ny flyttade på område vi skulle hälsa på en farbror, den person som jag var med gick in och skulle hitta adressen, men jag stannade utanför dörren plötsligt kom en man med en yxa och skrek sa jag ska döda dig jag ska döda dig, jag sa är du galen varför ska du döda mig? då han bara skrek och sa ska döda dig ska döda dig.  Då han attackerade mig den 30 mars klockan mellan 17:50 och 18:00.
mannen heter hamid, kan inte även tala svenska har bott nästan i 7 år i sverige jag fattar inte varför en del av personerna som kommer till sverige vill inte lära sig svenska lag och regler även svensk språk är viktigt att man lära sig att tala svenska  och förstår svenska vi bor jo här måste lära oss annars inte idee att stanna här utan att lära svenska språk, svenska lag och reglar.
då denna män attackerade mig med en yxa och var jätte arga och ville slå mitt huvudet med yxa jag fick skador både min vänster hand och på pannan och han har försökt att slå mitt huvudet med yxa  igen, men jag försvarade med min hand då två gånger träffade min vänster handen handtag  (skaft)  då sedan jag tapade mobilen då tog han min mobil och sprang därifrån då jag har bestämt mig att ringa till polisen och efter några minuter kom polisen och tog honom jag har fått tillbaka min mobil igår den 31-03-2011.
mannen brukar bära yxa med sig yxan ligger under hans jacka man ibland få skrattas när man se en växen person skulle bära yxa och om han var en ung person det är inte så konstigt, men en 54 åriga ska bära yxa oj gud .
haqn hade med sig sånt yxa som finns på bilden.
man ska alltid ha med sig en doldkamera för att försvara sig när se såna människor i samhälle.
samma man jag har träffat honom före året och sa om du snacka inte skit mot mojahedin du kommer bli döda av någon här i karlstad. det finns folk som hatar mojahedin den iranska storsta organisationen.
De planerade för länge sedan att bråka med mig en man som är medlem med denna terrorist gruppen har ringt mig flera gånger för att åka till herhaga till en frisör som heter abid för att göra möte då jag tackade nej mannen heter ali palani jafi och har bra erfarenhet om att hur ska spela för roll för att döda någon, jag har hört att han spelade stor roll för mordet på manochher som bli mördat för några år sedan i karlstad. han har ringt mig och sa jag skulle åka till herhaga och göra möte med några personer jag takat nej.  då planen blev inte så som dom ville ha de gjorde som han kom och attackerat mig med en yxa mannen som är nära vän med ali palani.
han har ringt mig den 9 mars, 12 mars också 17 mars sedan vi har träffat vid newroz eld och diskuterat med ali och aram alipour som sa man ska inte sova med hot detta ord ska aldrig glömma.
Ali palani den 9 mars 2011

min mobil ringde upp den 9 mars 12mars och den 17 mars av ali plani jafi.

Ali palani;! hej sam kan du komma till herhaga om du har inte bil jag kan köra dig dit, är några personer vill prata med dig.

Jag;"! jasså neja jag vill inte komma dit och har inga   att göra med, varför skulle jag komma dit vad vill ni av mig? nej tack jag vill inte komma dit jag har webbsidor och skriver mina åsikter inget mer.

Ali Palani jafi;! som du vill, men vi ville diskutera med dig , jag och aram alipuor och asso zand och några personer till vill prata med dig.

Jag;! varför ni kommer inte till centrum eller kronoparken diskutera på en öppen plats almänhet?
jag fattar inte varför skulle jag komma till en frisör i herhaga killen som jobbar på den frisören heter abid och vi vill  diskutera med er?

Ali palani jafi;! ringde igen klockan var 22:00 på kvällen  den 13 mars  ali hej vi vill diskutera med dig  du kan komma till herhaga till den frisören somm vi har pratat om tidigare.

Jag;! jaha det finns inte någon annan plats för att diskutera där utom den frisören? varför du ringer hela tiden och vill att jag skulle komma till herhaga till abids frisör?

Ali Palani jafi;! som du vill vi har bara denna plats för att kunna träffas och diskuteras ingen annan plats.

den 14-03-2011 klockan 18:03
ali palani  ringde mig.
ali palani;! hej sam kan du komma till herhaga till abids frisör?
vi vill diskutera med dig du kan komma idag.

jag;   nej tack jag vill inte komma dit tyvärr.

Då 16 dagar efter de har skickat hamid nergee med en yxa iså fall för att kunna döda mig de planerade för länge sedan, varför ali palani ringde mig hela tiden sa kom till herhaga till en frisör , vad ville han av mig om det fanns inte någon plan som skulle göra precis som har gjort med manochar en kille som bliv mordat för några år sedan i karlstad han var från kermashan och vart med mojahedin när var i irak därför att de planerat och mordat honom i bergvik köpcenter  för 4 eller 5 år sedan.
Jag ska säga om något skulle hända mot mig i karlstad de fyra personer ha ansvarig för det.
Ali palani, Asso zand, Aram Alipour och Hamid nergee.
Därför att de har hotat mig, också sam arbetar med den Íranska terroristiska underrättelsetjänsten sepah quds.

ali palani, aso zand och hamid nergee med en eller två killar till som ska skaffa en kurdisk förening för att kunna tjäna pengar och sedan skicka pengarna till iran eller irak för att där kunna köpa hus och marker också rädda den iranska ekonomiska som på väg ska rasa ner på grund av internationella bojkotten mot iranska regimen.
då sedan den 30 mars de har bestämt sig att mörda mig med att skicka hamid nergee med en yxa för att döda mig det är kraftiga mördförsök.
----------------------------------
också före året hamid nergee sa om jag prata inte mot mojahedin det finns folk som vill döda mig i karlstad, jag sa här är sverige inte iran eller irak eller afganistan.
mvh samuel
samuel.ku35@gmail.com



--------------------------------------------

Erdogans dubbelmoral fortsätter


I söndags uppmanade Turkiets premiärminister Erdogan de turkar som bor i Tyskland att inte förlora sin egen kultur. Ett liknande tal för tre år sedan orsakade upprördhet hos landets kurder.

"Jag säger ja till integration. Vi måste integreras i det samhälle vi lever i”, sa den turkiske premiärminister Recep Tayyip Erdogan till en folkmassa på tiotusen som samlats i en arena i tyska Düsseldorf i söndags. Erdogan avvisade starkt assimileringspolitik och uppgav att han ser med stor oro på främlingsfientlighet i flera europeiska länder och i synnerhet i Tyskland. Vidare kritiserade samt uppmanade han politiker och media att inte ge näring åt främlingsfientlighet.

"Ingen kommer att kunna ta vår kultur ifrån oss. Våra barn måste lära sig tyska, men i först hand så måste dem lära sig turkiska. Jag kommer inte heller tillåta mina ord vridas av de tyska medierna”, hette det i uttalandet.

Erdogan tillkännagav även en ny turkisk lag som kommer att göra det lättare för turkar att säga upp sitt medborgarskap till förmån för det tyska medborgarskapet.

Omkring tre miljoner etniska turkar bor i Tyskland och utgör landets största muslimska grupp.

Kurder protester Erdogan 
Samtidigt som Erdogan manar de turkar som bor i Tyskland och i övriga Europa att bevara den turkiska kulturen och språket, förbjuder han landets egna medborgare att tala sitt språk och utöva sin kultur. Den turkiska staten för en konsekvent politik i syfte att förturka sina medborgare. Alla hänvisningar till att det finns ett kurdiskt språk, en kurdisk kultur och ett kurdiskt folk är fortfarande strängt kriminaliserat. Förra året blev den enda kurdisk språkiga dagstidningens chefredaktör i Turkiet dömd till 166 års fängelse för att han skrivit på kurdiska. Så länge kurder följer den ram som den turkiska staten satt upp blir det inga komplikationer, men för de kurder som vill omfamna sin egen identitet och kulturarv blir istället stämplade som terrorister och utsätts för trakasserier, tortyr och mord. Kurder i Tyskland protesterade mot Erdogan och påpekade det motsägelsefulla i hans tal.
--------------------
we condemn Turkish attack which killed many children andyoung people in kurdistan.
turkiska polis och militär våldtar syriska flyktingar i turkiet. 400 kvinnor har uttsats för våldtäkt den flyktings läge i turkiet av turkiska polisen som tar hand om flyktingarna , dem tvingar kvinnor för att släja sig och prostituera sig för att poliserna kunna känna pengar på detta sätt de har avslöjat att kvinnorna bli tvungit att prostituera och en ledare som hete abdul islam som tar i mot pengar från kunderna.
--------------------------------
Kurderna i Sverige fördömer Iran och Turkiets militära aktioner mot kurdistan och skall demonstrera mot dessa aktioner imorgon (torsdag den 18/8) framför Turkiets konsulatet i stockholm. Demonstrationen börjar kl 14. Adress:
Dag Hammarskjölds v. 20 ....Alla är välkomna
Länk till Kartan:


pedofiler är sjukdomar , psykiska sjukdomar

Sexuella övergrepp mot barn. Ovanliga brott som väcker starka känslor
Sexuella övergrepp mot barn väcker avsky och vrede hos de allra flesta. Genom massmedierna får beskrivningar av brotten stor genomslagskraft. Det är lätt att få ett intryck av att pedofilerna blivit flera och att allt fler barn utsätts. Men så är det troligen inte, säger docent Peter L. Martens, BRÅ, som forskat om pedofili och sexuella övergrepp mot barn.

Sett i ett perspektiv på tio-femton år har de polisanmälda sexualbrotten mot barn i Sverige fördubblats. Men det betyder inte att brotten blivit mer än dubbelt så många, säger Peter L. Martens, BRÅ.
- Det främsta orsaken till ökningen är förmodligen att den allmänna debatten om sexuella övergrepp gjort oss mer observanta på brottsformen. När det gäller våldtäkt har rubriceringen av brottet ändrats, så att övergrepp som tidigare kallades sexuellt tvång eller utnyttjande nu räknas som våldtäkt. Dessutom finns i dag en annan kunskap om sexuella övergrepp, till exempel hos personer som arbetar med barn, vilket gör att de oftare anmäler misstänkta brott.
Enligt den preliminära statistiken för år 1997 polisanmäldes nästan 1,1 miljon brott mot brottsbalken i Sverige. Av dessa var knappt 7 700 sexualbrott, det vill säga avgjort mindre än en procent. Mindre än hälften av sexualbrotten var riktade mot ett barn under 15 år. Sexualbrott mot barn är således en antalsmässigt mycket liten brottskategori, betonar Peter L. Martens.
Att sexuella övergrepp mot barn får så stor uppmärksamhet beror på att de berör oss så starkt och på att de kan få allvarliga följder för barnen, inte på att brotten är många. Det är viktigt att komma ihåg när man läser om så kallade pedofilhärvor, eller om pedofiler på daghem, menar han.
Egentligen är det inte heller riktigt att kalla alla som begår övergrepp mot barn för pedofiler, fortsätter Peter L. Martens. Vissa brottslingar, som förgriper sig på barn, väljer också maktlösa vuxna, som åldringar eller handikappade, som offer. Motivet är inte alltid sexuellt, även om det kan finnas sexuella inslag i brottet. Själva maktutövningen kan också vara ett starkt motiv.
- Pedofili är, om man ska vara riktigt strikt, en sexuell avvikelse som innebär att man känner sexuell attraktion till barn. Själva ordet betyder ju ''barnaälskare''. Om det handlar om attraktion till barn runt pubertetsgränsen kallas det hebefili.

Svårt beräkna antal
Det är svårt att få en uppfattning om hur många pedofiler det finns. Viss internationell forskning har kommit fram till att mindre än en procent av den vuxna befolkningen skulle ha pedofil läggning. För Sveriges del skulle det innebära på sin höjd cirka 70 000 personer. Peter L. Martens betonar dock att skattningarna närmast är att betrakta som spekulationer. Och även om skattningarna är riktiga vet man inte hur många av dem som har pedofil läggning som faktiskt skulle gå från tanke till handling. Man kan anta att många personer med pedofil läggning aldrig begår något brott.
- De pedofiler vi vet någonting om är sådana som blivit dömda för sexualbrott mot barn och sådana som sökt behandling för sin läggning. Även i dessa grupper är det svårt att få kunskap till exempel om motiven, eftersom pedofili är så starkt tabubelagt. En person med pedofil läggning har inte medvetet valt sin sexuella inriktning och känner oftast skuld och skam över den.
- Men det finns också pedofiler som inte alls skäms, utan träder fram öppet. Den internationella pedofilrörelsen kräver acceptans för sin sexualitet på samma sätt som gayrörelsen tidigare gjort. De så kallade radikala pedofilerna sluter sig samman i föreningar, har egna tidningar och hemsidor på Internet. Det är här fråga om sociala kontakter mellan likasinnade, inte om att förmedla sexuella kontakter.
Dessa pedofiler förnekar att de skadar barnen och vägrar se barnen som offer. I ett annat samhällsklimat skulle barnen ''befrias'' och sexuella kontakter mellan vuxna och barn accepteras, hävdar de.
Forskarna skiljer ofta på ''riktiga'', fixerade, pedofiler, och på pedofiler som gått tillbaka i sin utveckling, så kallade regredierade pedofiler. Till den senare gruppen räknas pappor som förgriper sig på sina egna barn i en krissituation.
- Det är till synes normala vuxna, som i en krissituation blir så hämmade i sina sociala och sexuella känslor att de vänder sig till en mindre komplicerad partner än en vuxen - sitt eget barn.
Teorin om den regredierade pedofilen uppstod när man talade med föräldrar som utsatt sina barn för sexuella övergrepp, fortsätter Peter L. Martens.
- De ville absolut inte se sig själva som pedofiler. Orsaken till det som hänt var alltid olyckliga omständigheter utanför dem själva. Nu menar nog de flesta forskare att också de incestuösa papporna har en pedofil läggning, även om de inte varit medvetna om det, eller erkänt det ens för sig själva, säger Peter L. Martens.


Socialt omogen man
Även om kunskapen om pedofili är ofullständig, så vet forskarna en hel del om vad som kännetecknar förövarna och de situationer där brotten begås. Det finns också ganska god kunskap om offren och deras reaktioner.
Precis som när det gäller övriga sexualbrott är nästan alla förövare män. Att det förhåller sig så har sannolikt både biologiska och kulturella förklaringar, men Peter L. Martens menar att det är riktigt att tala om pedofili som ett mansbrott och om pedofilen som ''han''.
Utmärkande för män som gripits för pedofila brott är att de är känslomässigt omogna, de befinner sig i mångt och mycket på ett barns nivå. Många av dem har lätt att få kontakt med och utveckla relationer till barn. Däremot har de svårt med vuxenkontakter, särskilt med djupare relationer till andra vuxna.
Den känslomässiga och sociala mognaden avgör vilken strategi pedofilen använder sig av när han närmar sig ett tilltänkt offer.


Överraskar eller blir kompis
De asociala pedofilerna, som inte odlar kontakter med vare sig barn eller vuxna, överrumplar barnet när inga andra människor finns närheten. De följer efter på avstånd, går med in i portar eller överraskar barnet på en enslig plats. De kan också kontakta en grupp barn på en lekplats och be om hjälp att leta efter en bortsprungen kanin eller hundvalp i ett skogsparti i närheten. Väl inne i skogen ser pedofilen till att gruppen splittras och förgriper sig på det barn han blir ensamt med.
De pedofiler som är mer sociala försöker i stället bli kompis med barnet.
- Till en början är de bara bussiga, säger Peter L. Martens. De kan ta kontakt med barn på badstränder eller lekplatser och bekanta sig. De kanske bjuder på korv eller glass, och träffas flera dagar i följd. De testar barnet, men drar sig tillbaka om barnet säger nej. I inledningsskedet är de inte beredda att använda våld. De utvecklar en kontakt. Därefter kan de bjuda hem barnet och där förgripa sig på det.
Efter ett övergrepp kan de också utnyttja sin relation till att få barnet att tiga om det som skett. De är ju ''kompisar''. Barnet vill väl inte att en kompis ska få problem med polisen?
Ibland närmar sig pedofilen barnet genom föräldrarna, berättar Peter L. Martens. En ovanlig, men förekommande, variant är att bli bekant med en ensamstående mamma och erbjuda henne avlastning.
- Pedofilen blir en slags extraförälder, som mamman tycker att hon kan lita på. Han tar hand om barnen över helger eller en semestervecka, så att mamman kan åka bort.


Ensamt offer
Sexuella övergrepp mot barn sker nästan uteslutande då gärningsmannen är ensam med barnet, utan vittnen.
När gärningsmannen är obekant för barnet är övergreppet en engångshändelse. En obekant förövare kontaktar sällan barn som är fullt upptagna med att leka med sina kamrater. De som kontaktas är ofta barn som inte har sällskap och inte tycks ingå i någon gemenskap. Övergreppet sker utomhus och består ofta i att pedofilen försöker röra vid barnet, eller kommer med sexuella anspelningar eller gester. Fysiskt våld är sällsynt i dessa fall, men vart tredje barn utsätts för något slags tvång. Ofta blir gärningsmannen rädd och flyr om barnet skriker. Offren är oftast i skolåldern och en relativt stor andel är pojkar.
När gärningsmannen är en bekant till barnet är övergreppet i allmänhet grövre och pågår under en längre tid. Två tredjedelar av brotten är upprepade övergrepp, som pågått i genomsnitt i ett år innan de polisanmälts. Barnen är oftast i skolåldern vid det första övergreppet, och tre offer av fyra är flickor.
De sexuella övergrepp som sker inom familjen riktas i relativt i stor utsträckning mot förskolebarn, oftast flickor. Brotten är grövre, det är relativt vanligt att barnet tvingas till avancerade sexuella handlingar.
- När barn blir våldtagna sker det oftast inom familjen. Om gärningsmannen är en obekant, som överrumplar barnet, hinner det sällan gå längre än till ''kladd'' utanpå kläderna, säger Peter L. Martens. Å andra sidan kan det för ett barn vara nog så skrämmande och omskakande att bli antastad av en vuxen när ingen annan är närvarande.
I en undersökning av ett års polisanmälda sexualbrott mot barn som gjordes på BRÅ för några år sedan fann forskarna ungefär 700 misstänkta personer. Nästan 30 procent av de misstänkta var far till offret. 20 procent var en vuxen bekant och cirka 40 procent var obekant för barnet. En av tio misstänkta var under 21 år.


Förövares synpunkter
Utifrån kunskapen om pedofilers strategier kan man dra vissa slutsatser om hur övergrepp mot barn kan förebyggas. Några engelska forskare djupintervjuade personer som dömts för sexualbrott mot barn. De sammanställde gärningsmännens synpunkter på hur brotten skulle ha kunnat förebyggas (se ruta intill). Synpunkterna tar sikte på situationer där någon annan än barnets föräldrar är tänkbara gärningsmän.
För föräldrarnas del går de ut på att ha uppsikt över barnet och att vara observanta. Det handlar också om att föräldrarna bör ha så god kontakt med barnet att de får veta om någonting har hänt. Rutiner som innebär att barnet alltid talar om vart det ska gå, och med vem, är ett skydd. Att ordna så att barnen får sällskap minskar också riskerna. Till och med ganska små barn utgör ett skydd för varandra om de håller ihop.
Man bör inte skrämma barn i onödan, men det är viktigt att de känner till att det finns vuxna som barn måste undvika, fortsätter Peter L. Martens.
- De måste inte alltid lyda vuxna. De har rätt att säga nej, eller bara springa därifrån om de tycker att en vuxen är obehaglig.


Män i omsorg och skola
Avslöjanden om övergrepp mot barn på några daghem kan väcka frågan om pedofiler söker sig till yrken eller sysselsättningar där de får vara med barn - till föreningslivet, skolan eller barnomsorgen. På detta har forskningen inget säkert svar, säger Peter L. Martens.
- Det kan förekomma, men det är svårt att säga hur vanligt det är. Det går inte att utesluta att personer med pedofil läggning kan söka sig dit för att få vara nära barn, och den kontakten med barnen kan vara helt tillräcklig för dem. Men det finns också ett fåtal som efter ett tag går över gränsen, men det är, som sagt, mycket ovanligt.
Många manliga anställda inom barnomsorg och skola har vittnat om att diskussionen om övergrepp fått dem att känna sig misstänkliggjorda. Alla män på dagis riskerar att ses som potentiella pedofiler.
Förekomsten av övergrepp ska inte överdrivas, menar den statliga utredning som nyligen lade fram ett förslag om lämplighetsprövning av personal inom förskola, skola och skolbarnsomsorg (SOU 1998:69). Utredningen föreslår dock att den som erbjuds anställning för mer än en månad inom barnomsorg och skola, själv ska lämna ett registerutdrag som visar att han eller hon inte är dömd för sexualbrott eller grova våldsbrott. Misstankar ska också framgå av registerutdraget, om åtal har väckts. Utredningen menar att intresset av att skydda barn och ungdomar väger tyngre än de arbetssökandes intresse av skydd för den personliga integriteten.
Peter L. Martens anser att detta är ett rimligt försök från samhällets sida att skydda barnen.
- Jag tror att det är bra att göra ett slags vandelsprövning av både män och kvinnor som anställs inom barnomsorgen. De som är dömda för till exempel sexualbrott och våldsbrott är givetvis inte lämpliga att arbeta inom barnomsorgen. Däremot är jag kritisk till att utesluta personer som misstänks för övergrepp från arbete. En polisanmälan kan göras på mycket vaga grunder och till och med i syfte att skada någon.
- Vidare är det bra att prata öppet om stresstålighet, aggressivitet och sexualitet redan i till exempel en anställningsintervju.
Om rädslan för övergrepp - eller för anklagelser om övergrepp - kommer att styra den dagliga verksamheten och samspelet mellan vuxna och barn är det olyckligt, menar han.


Orsaker och behandling
Att vissa människor hyser sexuellt intresse för barn kan förklaras både utifrån biologiska faktorer och med hjälp av olika psykologiska teorier.
- Sannolikt handlar det om ett komplicerat samspel mellan arv och miljö, säger Peter L. Martens.
Han vill dock motsäga ett påstående om orsaken till pedofili, som ofta förs fram i debatten, nämligen att barn som utsätts för sexuella övergrepp själva blir pedofiler. För detta påstående finns det inget vetenskapligt stöd, menar han.
- Ett barns reaktion på sexuella övergrepp beror på en rad faktorer. Det spelar roll hur omvärlden reagerar, om förövaren är utomstående eller någon inom familjen, om barnet har bra kontakt med sina föräldrar och får stöd efter den traumatiska upplevelsen. Övergrepp kan ha många andra psykologiska effekter, men det är ingen större risk att barnet skulle bli pedofil som vuxen.
Det är svårt att hitta exempel på psykiatriska behandlingsprogram som med framgång lyckats behandla pedofiler och förhindra återfall, säger Peter L. Martens. Problemet med den typen av behandlingsprogram är att de gärningsmän som inte är motiverade, eller som inte orkar med behandlingen, faller ifrån. För dem som fullföljer kan resultatet vara lyckat, men de utgör då en speciell grupp av pedofiler.
Det finns bland pedofilerna en liten grupp som gör sig skyldiga till ett flertal av sexualbrotten mot barn. Straff tycks inte avskräcka dessa förövare från att begå nya brott.
Enbart farmakologisk behandling som sätter ned sexualdriften, så kallad kemisk kastration, kan ha kortsiktig framgång. Men upphör behandlingen återfaller pedofilen i allmänhet, säger Peter L. Martens. Hans intryck är att det mest lovande sättet att behandla pedofiler, och förhindra återfall, är de metoder som nu håller på att utvecklas för att kombinera farmakologisk behandling med psykologisk och social terapi.
- De så kallade multimodala behandlingarna angriper både sexualiteten och gärningsmannens psykiska och sociala problem. säger Peter L. Martens.


Exempel på synpunkter från förövare i syfte att förebygga sexualbrott mot barn

Föräldrar bör vara särskilt misstänksamma mot utomstående personer som visar översvallande kärlek och ömhet mot deras barn.
Föräldrar bör vara medvetna om att övergrepp kan börja smygande och på ett utstuderat sätt, varför barn bör uppmanas att genast uppmärksamma omgivningen om en vuxen är närgången.
Föräldrar bör vara medvetna om att det finns människor, till och med familjemedlemmar, som vill locka deras barn till sexuella handlingar.
Föräldrar bör tala om för sina barn att de aldrig ska ha hemligheter för föräldrarna när det gäller hur andra vuxna beter sig mot dem. Föräldrarna måste göra klart att barnet aldrig bär skulden till om någon vuxen förgriper sig på det.

Föräldrar bör vara medvetna om att barn oftast ser upp till vuxna och är vana att lyda dem. Barn bör uppfostras till att inte lita på allt som vuxna säger.
Föräldrar bör göra sina barn medvetna om att de har vissa grundläggande rättigheter. Om de till exempel tycker att samvaron med en viss person är obehaglig, så har de all rätt att undvika den personen.
Föräldrar bör vara observanta på om barn uppvisar plötsliga beteendeförändringar, till exempel blir skygga, inåtvända eller deprimerade.
Författare: Margareta Edling



det finns många som lider av psykiska sjukdomar, som hallucinationer och vanföreställningar att alla illusioner av sina liv i staden Karlstad. Till exempel människor med fantasi och romantisering livet för alla. de lever med starka inbillningar och deras sjuka fantasi som är allvarligt psykiskt sjuka. De har jo bott här i Sverige i nästan 11 år eller mer, men dem kan inte prata bra svenska, också dem kan ingenting om svenska lag och regler dem vill jo inte komma in i svenska samhälle, om dem vill inte lära sig om svenska språk om svenska lagar och regler då det är inte ide att stanna här dem kan jo åka tillbaka till sitt hemland i så fall att bo här och göra bara huvudet värk för svenska myndigheten, dem försöker bråka och lider av svårighets psykiskt sjukdomar som schizofrenia och bipolär.
mvh samuel


Jag tycker att dem som har dubbel medborgare ska tas tillbaks, därför att dem har inget problem i sitt land det är inte ide att stanna här och skicka massor pengar till diktatur länderna för att göra tortyr och avrätta folk


Jag tycker att dem som har dubbel medborgare ska tas tillbaks, därför att dem har inget problem i sitt hemland det är inte ide att stannar här och skicka massor pengar till diktatur länderna för att göra tortyr och avrätta folk i dem diktatur länderna med denna pengar som går till polis, militär och säkerhet rådet i dem länderna. 
och dem tar pengarna från sverige och åker till  iran och  irak där köper hus och mark. vad tycker ni om det?
för några år sedan en man som var medlem med kurdiska föreningen i karlstad och hade ansvarig för denna föreningen fick betala till en annan man för att döda en kille som hete manochaher är från kermanshah.
pengarna var från karlstads kommun, nu karlstads kommun måste skärpa sig och betala inte till vilken föreningar som helst jo kommunen kan med denna pengar bekämpa brottslingar och droger i så fall att betala pengar till folk för att kunna åka till iran och irak och köpa hus och mark där.
de håller på att bygga moske i karlstad fy vi flydde från moske, men här dem ska bygga moske , vi protesterar detta och tackar nej till moske byggning i karlstad.
då dem kommer att om organisera terror gruppen och det är väldigt farliga för Svenska folket också kan bli ett hot mot samhälle och demokrati.
vi har namn och listor på folk som har köpt hus i irak och iran utan att betala en krona för skatt det är jo eko brott måste ställa inför rätta och får betala skatt, personer snackar skit och sverige hela tiden och åker till iran och irak köper hus med svenska pengar.

I Norge finns nytt lag  för dem som har dubbel medborgare, dem som har dubbla medborgare ska inte för nya om deras pass bli för gamla så jag ska fråga mina goda svensk talande vänner är det rätt att dem ska ha dubbla medborgare och åka till iran, irak och andra länder och komma tillbaka och kalla sig flyktingar som sökte skydd i sverige?
, mina åsikter dem som har dubbla medborgare ska tas tillbaka svensk medborgare och lämna landet dem som behöver hjälp och kan inte åka tillbaka till sitt länd ska kvar och få bara en medborgare bara svenska jag tycker att dem som har dubbla medborgare jätte farliga för landets säkerhet.
dem kan åka till iran och sedan samarbeta med iranska eller andra länders underrättelsetjänsten mot svenska intresse.
t.e.x om man är från usa australien och andra demokratiska länder kan ha dubbel medborgare i sverige, men dem som är från diktatoriska länder ska ha en medborgare och dem ska inte ha dubbla medborgare.
om dem har deras länders medborgare behövs inte ha svenska medborgare dem kan lämna landet om dem har inget problem så att åka tillbaka till sitt länd.
mvh samuel

iranska spioner i sverige ökat dramatiskt

ska berätta en konstiga saker som ibland man får höra, den iranska ambassaden i stockholm skaffar spioner och skickar spionerna till folk som kommer ny till sverige före vecka fick samtal från två unga kvinnor som är samma folk som mig berättat att en kille som heter rozbeh han lurade flickorna och sa till dem att han är säkerhetspolis och kan fixa uppehålls tillstånd till flickorna två av tjejerna fick köpa saker ca för 10000 sekr en annan fick köpa till honom en mobil för tio tusen kronor, man går till folk som kommer ny till Sverige och fly från tortyr och kränkande och söker skydd i sverige, men han går och säger till dem att dem för visa deras filer och vad dom har berättat för migrationsverket då när han fick allt informationen går och lämnar till iranska ambassaden och får pengar så när jag har sökt honom inom facebook och kollat vad han står för såg att han är en psykopat och har speciellt läkare det har han själv berättat på persiska .
ni kan ser honom hur ser ut den person har lurat många flickor som söker asyl i sverige och har iranska bakgrunder.

dem har polis anmält honom först dem var rädda att gå till polisen jag sa till dem för att gå till polisen jag berättat för flickorna att polis här i sverige jätte trevliga och snälla inte samma irak eller iran då dem har bestämt sig för att gå till polisen i fredags




jag hatar krig jag hatar våld. jag gillar inte falska människor


Jag hatar krig jag hatar våld. jag gillar inte falska människor
jag älskar fred och alla ska respekterar varandra
vi är jo människor varför heter vi människor? därför att människorna löser saker med dialog och diskussion inte med våld och krig, den delen av människorna som svarar med våld och krig är inte riktiga människor dem är inte utvecklat på rätt sätt dem är jo psykopater en riktigt människa skulle aldrig kriga eller svara våldsamma andra det är jo sjukt.
mvh samuel
---------------------
man ska inte vara rädd för starka människor jag menar sinnestak, men man måste alltid rädda för fega människor därför att fega människor kan döda andra, men dem
som är sinne starka vill
inte döda andra dem har kontroll över
vad dem skulle göra och dem gillar inte
att skada eller såra någon dem vill jo lugnt och ro.
mvh samuel



-------------------------------------------------------------

vi fördomer terror dåden mot norska regeringen terrorist är terrorist om den person ska vara islam


vi fördomer terror dåden mot norska regeringen terrorist är terrorist om den person ska vara islam eller kristian eller judar den som vill skada en annan person fysiska eller psykiskt är terrorist.
ända saker som eu och speciellt norge, sverige och danmark skulle göra så att hjälpa demokratiska rörelser i iran och mellan östern för att kunna bekämpa fundamentalismen jag uppmanar norska regeringen och svenska regeringen bekämpa hårdare mot fundamentalismen annars dem kommer att hota vårt demokratiska samhället jo vi vill ha ett fint och rent samhälle utan terrorister fundamentalismen och våldsamma personer, jag uppmanar norska och svenska regeringen så att utvisa alla våldsamma personer tillbaka till den platsen som dem har kommit. mvh samuel
--------------------------------------------------
Jag är så ledsen vad som har hänt i norge och jag fördomer terror dåden , terrorist är terrorist det spelar ingen roll om våldsamma personer, terrorister skulle vara muslimer eller kristen eller det spelar ingen roll vilken religion eller vilken åsikter skulle ha terroristiska personer, om vi skulle läsa och undersöka och fråga vad terrorist är och vem är terrorist? den person som skulle behandla någon med fysisk eller med våldsamma är terrorist eller de som tänker sig att skada någon annan är terrorist det finns massor vägar för att man skulle undersöka terrorister det finns psykiskt terrorister och fysiska terrorister, men det finns inte så står skillnad mellan dem terror tänkande båda vill skada personer om på psykiskt väg eller fysiska väg är lika farliga för samhället.
med vänliga hälsningar samuel




//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Folkpartiet av Kurdistan

Den LPK är en social liberalt parti, grundades 2003 och formellt tillkännagavs i november 2004 som den första liberala partiet i Kurdistan och den förstaoppositionspartiet i den federala regionen Kurdistan (norra Irak). Den LPK har aktivagrupper i alla Kurdistan såväl som i många europeiska länder och USA.

Den moraliska och ideologiska hållning för det liberala partiet i Kurdistan ingår i ettåtagande om att en distinkt uppsättning av värderingar och övertygelser. De viktigaste av dessa är följande:
1. den individuella
2. frihet
3. orsak
4. rättvisa
5. tolerans

Målen för kurdistan liberal demokrat parti kuliberal
 http://kuliberal.blogspot.com/
1. Starta en intellektuell liberal rörelse, baserad på individens rättigheter att byta den karta av begrepp, idéer och metoder i Kurdistan.
2. Att anta och stödja liberala relationer och begrepp inom områdena ekonomi, politik och sociala området.
3. Säkra individens frihet från alla ingripande eller begränsning, vik staten och från alla hegemoni totalitära partier och fanatiska ideologier, och från vilken hotar eller begränsar mänskliga fri.
4. Att bygga ett stabilt parlamentariskt system för styrning, enligt en demokratisk konstitution som skyddar alla individuella friheter och inom en regering engageradeför att garantera de grundläggande friheterna, artikuleras i internationell rätt och mänskliga rättigheter "konventioner.
5. Etablera en praktisk liberal program för att höja landet från dess nuvarandeekonomiska och politiska kris.
6. Starta och stödja fria initiativ för att aktivera Kurdistan ekonomi och länkaKurdistans ekonomi med de internationella marknaderna.
7. Bära en internationell politik som bygger på principerna om fred, mänskliga rättigheter respekt och regionalt och internationellt ekonomiskt samarbete



They come to Europe and before they would be here writing to them is so high-


They come to Europe and before they would be here writing to them is so high-ranking politicians of their life is in danger in Iran, then after 7 or 9 months is in the Iranian Embassy and at 1 year is in iran so what do you think of them who lie too much? even those lying in wait Swedish Agency them call themselves pdki and Komala,.
it also does not give the children's child benefits that children receive from the Swedish authorities, it saves the child allowance to go to Iran or Iraq to buy a house there without pay until crowns taxes, and the children be forced to släje or to walk and thieves things in town and it is easier to take the kids in a criminal gang and other illegal organization in Euorpa.
-------------------------------------------------------
De kommer till Europa och innan dom skulle komma hit skriver att dem är så höga politiker deras livet är i fara i iran, sedan efter 7 eller 9 månader befinner sig i iranska ambassaden och efter 1 år befinner sig i iran så vad tycker ni om dem som ljuger för mycket? även dem ljuger och lurar svenska myndigheten dem kalla sig pdki och komala,.
dem även ger inte barnens barn bidragen som barnen får från svenska myndigheten, dem sparar barnbidraget till att åka till iran eller irak för att köpa hus där utan att betala ända kronor skatter, och barnen bli tvingas att släje sig eller gå och tjuva saker och ting i stan och det är bli lättare att barnen ta sig i en kriminella gäng och andra olagliga organisationen i Euorpa.
-------------------------------------------------
people coming from the Middle East do not understand what democracy means, they talk more, but there are no in fact it is zero, in practice, especially the Kurds, which is my nationality, unfortunately I see today many of them are lying like hell. Many of them have that kind of illness called bipolar myttomania also a serious illnesses. Also there are many who are very stubborn and even lying to himself, they can not stop lying lying part of their lives today, unfortunately, they copy my pictures and remove my name in the picture is that right? , but I think it's very sick to do so. --------------------------------------------------------------------- folk som kommer från mellanöstern förstår inte vad demokrati betyder, de pratar mer, men det finns inga i praktiken dem är nolla i praktiken speciellt kurderna som är min nationalitet tyvärr jag ser idag många av dem ljuger som fan. Många av dem har såna sjukdomar som heter myttomania också bipolar ett alvarliga sjukdomar. Också det finns många som är väldigt envisa och ljuger även för sig själv, dem kan inte sluta att ljuga lögn en del av deras liv idag tyvärr, dem kopierar mina bilder och tar bort mitt namn på bilden är det rätt? ,men jag tycker att det är väldigt sjukt att man göra så. ----------------------------------------------------------------------- الناس يأتون من الشرق الأوسط لا يفهمون ماذا تعني الديموقراطية، يتحدثون أكثر من ذلك ، ولكن لا توجد في واقع الأمر هو صفر، في الممارسة العملية، لا سيما الأكراد ، وهو جنسيتي ، للأسف أرى اليوم الكثير منهم يكذبون مثل الجحيم. كثير منهم لديهم هذا النوع من المرض يسمى القطبين mythomaniac أيضا أمراض خطيرة. أيضا هناك العديد من الذين عنيدة جدا والكذب حتى على نفسه ، وأنهم لا يستطيعون التوقف عن الكذب الكذب جزءا من حياتهم اليوم، للأسف، فهي نسخة صوري وإزالة اسمي في الصورة هو ذلك الحق؟ ، ولكن اعتقد انها مريضة للغاية للقيام بذلك.
-----------------------------------------------------------
Bipolar Disorder, once known as Manic-Depression, is a serious mental illness that effects millions of people, yet the average person knows so little about it. Bipolar disorder is the sixth leading cause of disability in America (www.mentalhealth.com). Alcohol and drug abuse are very common in patients with bipolar, as is suicide, if left untreated. This disorder typically develops by by a psychopathy kurds He lives with serious mental illness, although many patients go untreated for years (www.mentalhealth.com). Bipolar disorder is a complex disorder that requires careful medication management, psychotherapy, and other care.
Bipolar disorder is broken into the two types: Bipolar I and Bipolar II. Bipolar I is the most common and well-known of the two forms. You hear about "wild manic episodes" that are blamed for shopping sprees and sometimes even criminal behavior. But what does this mean?

Bipolar I disorder is characterized by alternating manic and depressive episodes. During these manic episodes, a person exhibits increased activity, a "flight of ideas," is often more talkative then normal, has excessive involvement in pleasurable activities that may have negative consequences (shopping or sex sprees, foolish business investments, etc.), and may be extremely irritable . This state will be one of severe disturbance. Occasionally, hallucinations or delusions may be present. The person is not able to function properly. In severe cases, hospitalization is required. This is followed by a drop into depression. This is a major depression, often leaving the person unable to get out of bed.
I see today many of them are Kurds coming from serpol zahab lying and fraud has become a big part of their life.
they also lie to themselves some of them suffer from mental illness severity as myttonmania.
Sincerely, Samuel kermashani

Skottlossning mot buss på Kronoparken KARLSTAD:


Här griper polisen mannen som misstänks ha skjutit mot en buss på Kronoparken vid 12-tiden på tisdagen.
Vid 12.30-tiden kom larmet om skottlossning mot en buss på Fagottgatan på Kronoparken. 
En stund senare greps en 17-årig kille med en luftpistol.



– Han är misstänkt för skadegörelse och brott mot vapenlagen, säger vakthavande befäl Per-Arne Eriksson.




Larmet kom runt lunchtid på tisdagen. En man i röd jacka, med rakad skalle hade skjutit rakt mot en stadsbuss vid en busshållsplats på Fagottgatan på Kronoparken i Karlstad. Det ska ha varit busslinje nummer 15.


Busschauffören och en passagerare blev vittnen till händelsen och de ska nu förhöras av polisen.
– Vi vet att han har riktat pistolen mot bussen, men kan inte säga säkert att han har skjutit. Så vi får se om skadegörelsen går att styrka, säger Per-Arne Eriksson.

Släpptes efter förhör

När polisen fick in larmet var bussen redan vid Carlstads Conference Center. Flera patruller åkte upp mot Fagottgatan och letade efter mannen. En kort stund senare kunde de gripa samt identifiera en man som stämde överens med signalementen.
Han släpptes senare och en polisanmälan upprättades.
– Det finns inga anhållnings- eller häktningsskäl därför släpptes han, förklarar vakthavande befäl.
Enligt vakthavande befäl måste man vara 18 år får att få ha en luftpistol. Dessutom får man inte skjuta ”inom stadsplanelagt område”
Pistolen är tagen i beslag. Inga personer skadades i samband med händelsen.
-------------------------------

Äfaktiskt vi måste plocka upp alla diktatorer oj det bli mycket jobb, vi vill ha nya anställda personal för att kunna plocka upp dem och dem är för många så det bli inte klar på en dag eller två dagar det tar flera månader för att kunna plocka upp diktatorerna ,, hhahahahahah

varför människorna bli diktatur?  jag tror de som bli diktatur är sjuka och har vuxit upp med paranoid och inbillningar galna svartsjuka  sjukdom.  det finns idag mer i mellanöstern  sådana sjukdomar många av diktaturerna är psykopat och vuxit upp med autism och schizofreni t-x  gadafi har schizofreni  ahmadinejad och ali khamnaie har schizofreni .  de bara ljuger för sitt folk  i 32 år bara ljug och avrättningar stenar kvinnor  torterar folk våldtar fångarna i iran i andra diktaturs länderna är samma sak som iranNNU EN S


--------------------KOTTLOSSNING PÅ KRONOPARKEN

Tidigt på morgonen anmälde en man att han blivit beskjuten. Mannen hade parkerat sin bil när han hörde ett skott och kände hur en kula ven förbi hans huvud. Polisen ser mycket allvarligt på det inträffade.

JAG BLEV RÄDD OCH SPRANG

Taxichauffören vill vara anonym men visar här var han stod då han hörde det skottliknande ljudet. Till vänster den lyktstolpe han tror att kulan snuddade vid. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Jag kör taxi och hade precis parkerat bilen i garaget. På vägen hem när jag kommer nära en gatlampa hörde jag ett skottljud nära mina öron. Först blev jag rädd och sprang.
Han sprang från platsen och liksom kröp ihop samtidigt, berättar han. När han kom in i lägenheten tänkte han först att han inte skulle ringa polisen. Men då han 20 minuter senare lugnat ner sig och talat med sin bror, och försäkrat sig om att det inte någon smög omkring utanför huset, valde han trots allt att ringa polisen.
Han har svårt att förklara på svenska. Så när vi frågar hur han ser på natten händelse och det som hände natten dessförinnan, då en man tros ha blivit skjuten i benet i ungefär samma område, rycker hans bror in och svarar:
– Vi var tillsammans nere vid torget när vi såg i morgontidningen om det som hände igår. Vi pratade om det och jag åkte iväg och parkerade hemma. Då ringer han senare och berättar att han blivit beskjuten. Jag sa då till honom att ringa polisen direkt.
Lars-Gunnar Olssonlars-gunnar.olsson@sr.se
--------------------------------------------
taxi förarern ska inte tafsa på tjejerna när få en tjejkund då det bli inte så rolig för honom.
en del av tjejerna tröttnad på polisens arbete de säger till sina killekompisar för att göra det som de vill ha, jag var på en fest för några dagar sedan och det fanns där  7 st tjejer och en av dem frågade om jag skulle hjälpa henne med photoshop för att göra ett vykort till hennes föddelesdag.
Jag sa jag det kan jag göra hon frågade vilken nationalitet jag har jag svarade jag är en kurd då hon blev sur och sa nej jag hatar dem däför att mahmoud som är en kurd och taxiförare har gjort illa min vännine och han tasfade hela tiden på henne när de var på väg  då hon blev väldigt ledsen. då jag sa vi är olika jag är inte samma som dem jag är inte muslim det är muslimerna som gör så.
då hon lugnade ner och kom tilbak och sa förlåt mig  jag blev sur på dig,  sedan jag sa det är lugnt vännen  då nästa dag de har bjudit mig hem och berättat allt som har hänt denna natten  som hon åkte med en taxi och blev schockerad när taxiföraren tafsade på henne underlivet.
Då  nästa dag tjejen kom med två killar och bara roppade på honom för att skulle prata med då han visste och kände igen till tjejen och sprang sedan ringde till polisen att han blev beskjutna bakomryggen, men det var ett stort bluff det hade de  inga  någon vapen 


med sig och
de ville bara fråga honom varför han tafsade sina kamrater.



då när de såg att han ringer till polisen de  också sprang därifrån det är inte rolig att man ljuga om jag träffade inte tjejen själva kunde tro på denna bluffen som kom ut via tidningarna  .





En mindre smäll.

Sedan svischade någonting förbi Mahmoud Palanijafis huvud.

– Jag hade läst om den andra skjutningen tidigare på kvällen så är klart att man blev rädd, säger han.

Det är ingen normal människa som gör något sådant här, säger Mahmoud.
Värmlandspolisen utreder nu två skottlossningar som inträffat inom loppet av ett dygn.
Natten till tisdag sköts en 20-årig man i ena benet på en cykelväg på Kronoparken. Natten till onsdag kom nästa larm – från samma område.
Klockan var runt tre på natten och den 35-årige taxichauffören Mahmoud Palanijafi hade precis avslutat sitt arbetspass. Han parkerade bilen på Posthornsgatan och började gå mot sin lägenhet, som ligger i bostadsområdet mellan parkeringen och Jakthornsgatan.
Plötsligt hördes något.
– Det lät som en blixt, först trodde jag att det var gatlampan som gick sönder, berättar han.
Sedan hörde han hur något passerade alldeles bredvid hans huvud.
– Alldeles vid örat. Det var jättenära, säger han och visar några centimeter med fingrarna.

”Ingen normal människa”

Tidigare på kvällen hade Mahmoud läst i tidningen om tisdagsnattens skjutning. Den skedde bara några hundra meter bort.
– Det är klart att man blev rädd.
Han försökte kura ihop sig medan han sprang från platsen. Han vände sig inte om utan sprang hem till lägenheten och ringde till sin bror Ali.
– Jag sa åt honom att ringa polisen direkt, berättar brodern.
Mahmoud har ingen förklaring till varför någon skulle vilja skada honom. Han har inga ovänner, säger han.
– Det är ingen normal människa som gör något sådant här.
Polisen utreder händelsen som mordförsök. Och man ser inga samband mellan de två rapporterade skjutningarna.
– Vi betraktar det som två helt separata händelser, utan något som helst samröre, säger polisens pressinformatör Tommy Lindh.
Det är inte rolig att tafsa på tjejerna  när taxiföraren få en tjejkund  ska inte tafsa på henne

Undanhåller information

Enligt vad NWT erfar är polisens teori att 20-åringen skottskadats i samband med någon form av uppgörelse. Mannen har mer eller mindre vägrat att samarbeta med polisen.
– Han pratar inte med oss över huvud taget och undanhåller därmed viktig information som kan hjälpa oss vidare i utredningen.
Vad gäller onsdagsnattens händelse är det oklart om det verkligen rör sig om en skottlossning. Polisen har utan resultat sökt efter spår i området.
Trots oklarheterna har polisen beslutat att omedelbart utöka den polisiära närvaron i Karlstadsområdet, med tyngdpunkt på Kronoparken.


– Det gör vi både för att öka tryggheten och för att bedriva kontaktskapade verksamhet, säger Tommy Lindh.


Roj-TV nominerad för Nobels fredspris



Roj-TV nominerad för Nobels fredspris
2011-02-02 Danska Politiken.dk rapporterade idag att 150 politiker och människorättsaktivister har nominerat den Köpenhamnsbaserade kurdiska tv-kanalen Roj-TV till Alfred Nobels fredspris.

Roj-TV står idag inför terroranklagelser i Danmark samtidigt som TV-kanalen har blivit nominerad till Nobels fredspris av ungefär 150 politiker och människorättsaktivister. Bland dessa 150 personer återfinns en tidigare Nobelpristagare; ärkebiskopen Desmond Tutu, som vann Nobels fredspris 1984 för sitt arbete emot Sydafrikas apartheidregim.

Flertalet danskar har också skrivit under denna nominering. Bland annat Tue Magnussen som är styrelsemedlem i det danska FN-förbundet och den danska Helsinkikommittén som påbörjades som en Helsinki watch-grupp. De har tidigare skrivit en rapport om norra Kurdistan (sydöstra Turkiet): "Destroying ethnic identity - The Kurds of Turkey" (1990).

- Jag har signerat nomineringen tillsammans med grundaren av Rehabilitation centret för tortyroffer, Inge Kemp Genefke, och den tidigare chefen för FN:s antitortyrkommitté Bengt Sörensen, säger Magnussen.

Han lägger sedan till:

- Vi har undertecknat nomineringen delvis på grund av att Roj-TV är viktig för kurdernas nationella identitet och delvis på grund av att Roj-TV fallet är ett signifikant uttryck för en mycket oroande praxis som är ett resultat av antiterrorlagstiftning. 

1 kommentar:

  1. Hej, jag är Theresa Williams Jag har för dig, jag gjorde allt för dig, jag gjorde allt Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag stavade till slutet av mitt liv och jag spionerade det tillbaka till slutet av mitt liv. han såg det, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var ungefär 4 pm. Jag blev så förvånad, jag sa att jag var så förvånad att jag var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom. Jag var så glad och gick för att vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet att du har ett förhållande med, skulle jag kunna hjälpa dig med den här personen. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

    1) kärleksspell
    2) Lost Love Spells
    3) Skilsmässa Spells
    4) Äktenskapsstavar
    5) bindande stavning
    6) Breakup Spells
    7) Förvisa en tidigare älskare
    8.) Du vill bli befordrad till ditt kontor / lotteri stavning
    9) vill tillfredsställa din älskare
    Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
    genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

    SvaraRadera