måndag 7 november 2011

hejsan det här handlar om allt..

hejsan det här handlar om allt..

på måndagen den 2009-03-16 det är halabjas dag för 21 år sen saddams militär har attackerade den kurdiska staden halabja med kemikalska vapen och har mördat mer än 6000 personer på morgonen den trosdagen  1988-03-16 klockan var mellan nio och halv tio på morgonen kom irakiska jaktplan och attackerade halabja dödade mer än 6000 personer.


---------------------------------------------------------------------------

Hejsan idag är det 8 mars internationals kvinnorsdag .
grattis till alla starka kvnnor som visar sig som män..
ni vet kanske eller har läst hur den iranska regimen behandlar kvinnor i iran  det sitter just nu mer än 12000 kvinnor bara för att  arbetade för kvinnors rättigheter och hade andra ideer eller sa nej till den religiösa leadaren som bestämmer över hela iranska folket...
saka lägga upp några bilder på kvinnorna som sitter i fängelse i iran.

grattis 8 mars 






















http://www.azhanskurd.blogfa.com/


ممانعت از برگزاری مراسم روز زن در ایران توسط نیروی ویروس اسلامی انتظامی


رژیم زن ستیز جمهوری اسلامی روز یکشنبه با تدابیر شدید امنیتی و بسیج گسترده نیروهای سرکوبگر خود در تهران و شهرستانها مانع برگزاری مراسم روز جهانی زن شد.

ممانعت ماموران انتظامی از برگزاری مراسم روز زن در پارک ورشو
خبرنامه امیرکبیر: در حالیکه قرار بود امروز به مناسبت روز جهانی زن مراسمی در پارک ورشو در خیابان کریمخان برگزار شود، ماموران نیروی انتظامی مانع از برگزاری این نشست شدند.

-------------------------------------------------------------------------
Om jag hade rymt med en kille skulle jag inte sitta här idag”
Foto: JERKER IVARSSON

Sara Mohammad chattade med aftonbladet.se:s läsare om sitt öde

sussi säger: Berätta om dig själv
Sara Mohammad säger: Hej Sussi, orkar du lyssna:-)Jag är en mamma som har två underbara barn och har gått igenom väldigt många svårigheter i livet och samtidigt lärt mig mycket av det och blivit både starkare och modigare. Jag är glad att jag aldrig har gett upp och att jag har lyckats hjälpa andra. Jag menar inte att man behöver gå igenom svårigheter för att bli modig eller stark.
serben säger: varför blev du hotad?
Sara Mohammad säger: För att min bror ville gifta bort mig mot min vilja med någon som jag aldrig hade träffat.Tyvärr är det många som lever under samma omständigheter även nu och i Sverige. De får kanske inte ett gevär riktat mot huvudet men blir utsatta för fysiskt och psykiskt våld.
>Bea säger: Hur är din kontakt med din bror nu?
Sara Mohammad säger: Jag har ganska bra kontakt med min bror. Enligt honom har han ångrat sig och är stolt över mig idag. Men jag är helt övertygad om att om jag hade rymt med en kille när jag rymde från hotet eller om jag hade förlorat oskulden då skulle jag inte sitta här och chatta med er idag.
SPARTA säger: Hej Sara! Jag beundrar dig för ditt mod. Jag undrar hur vanligt det är med hedersrelaterade brott i sverige?
Sara Mohammad säger: Mycket vanligt med hedersrelaterat liv och psykisk press och hot. Många tjejer, och även en del killar med invandrarbakgrund, får sin frihet begränsad, blir misshandlade och hotade. Till exempel om de ifrågasätter begränsningarna så som att få delta i gymnastik, musik, sexualundervisning, att sminka sig, klä sig som de vill, gå på bio, umgås med svenska kompisar utanför skolan eller ha pojkvän.
Tjejen! säger: På vilket bästa sätt kan man förändra heders-kulturen idag?
Sara Mohammad säger: Det finns flera sätt att förändra hederskulturen. Dels att tillämpa lagar för att förebygga hedersmord och hedersvåld till exempel att kriminalisera tvångsäktenskap, dels genom att jobba för att ändra attityderna i samhället. Rensa bort det kulturrelativistiska perspektivet i samhället i stort. Det är viktigt att inte vara rädd för att bli kallad rasist. Det är omvänd rasism att blunda för hedersförtyck. Ge all hjälp som krävs till de flickor som behöver det så att de kan bygga ett "normalt" liv igen. Etc
luka säger: hej sara!! har heder relaterat våld med islam o göra tror du?
Sara Mohammad säger: Det har inte med muslimer att göra men det har mycket med politisk islam att göra.Min pappa är en troende muslim men är den bästa pappan i världen. Polistisk islam försöker även i västvärlden att tränga in de normer och värderingar som är kvinnofientliga och som vi har rymt ifrån från islamstyrda länder.
SPARTA säger: Hur uppfattar du att polisen jobbar med hedersrelaterade brott?
Sara Mohammad säger: Det beror på hur mycket kunskap och erfarenhet de har skaffat sig. Det är inte en självklarhet att alla polisstationer hjälper unga tjejer på ett bra sätt. Tyvärr blir många inte trodda och de upplever att deras liv inte tas på allvar och blir besvikna. Polisen är inte den enda myndigheten, idag finns det en större okunskap inom rättsväsendet.
Dessan säger: Var det bara hot från din bror, eller var fler inblandade?
Sara Mohammad säger: Ja, det var flera inblandade. Min bror hotade mig till livet, en av mina farbröder hotade med att jag skulle bli utfryst av hela släkten för att jag skulle dra skam över hela släktens heder om jag inte lydde dem.
neshmil säger: hej Sara, vi är två kurdiska tjejer från slemani, detta som hänt dig och många andra är inte särskilt vanligt bland kurder i dagens samhälle, eller har vi fel?
Sara Mohammad säger: Jag är själv kurd och det finns flera män och kvinnor som är kurder och som kämpar mot hederskulturen. Enligt min erfarenhet är det ganska vanligt med hedersrelaterat liv men självklart är majoriteten inte hederskulturförrövare.Hederskultur finns även bland andra nationaliteter.Det är makthavarna som har det största ansvaret i samhället inte befolkningen i första hand.
Moderator säger: Tack Sara och alla chattare! Känner du en hjälte, gå in och nominera på www.svenskahjaltar.se!
------------------------------------------------------------------------------------
flera gånger sjuka personen fick titta i genom min väska   på arbetsplatsen...det finns film om det med hjälp av döld kamera som placerade nära väskan då  jag  vet vem har gjort det och vem kan liga bakom detta kränkande sak också  jag har skrivit på persiska på min andra websajter 

Tro ej allt som du hör, döm ej allt som du ser, säg ej allt som du hör.
t.exp när jag ska säga bara godmorgon till en annan med annat etniska då jag får kränkande svar  han säger så. du tjättar. okej om bara man öppna munen skulle andra säga tjätta eller det är utsats för kränkning.
den 27/4/2006 kl var 7:45  jag skulle köpa en hörlur med radio jag frågade om jag skulle få procent då min gamla bas svarade så nej, han är inte norrdisk, han köper privat det har inte att kommunen ska göra med, de säger till oss otrogen  jag hatar muslimer, men jag är inte muslim, jag fattade det och vet vem ligger bakom det kränkande ordet hur man skulle glömma detta,, men man måste tänka på sitt jobb och sitt live sturnta i vad andra säger, men det är också bra att man skriva om det för att bli inte mer och mer...
om man bara skulle säga nåt andra som brukar tjätta hela tiden beklaga för att jag tjättar eller som de själva ljuger skulle...
jag har hört på arbetsplatsen nån snackade om en kille som jobbar med andra gruppen, de sa att han slå sitt hvuvd på väggen, men när frågade jag honom om det, det var inte sant alls..
jag ska säga en sak jag är väldigt bra att rykta, men man måste ha samevete.
Jag ska säga en sak, det är viktigt att man veta om, tro aldrig på rykte, jag menar personliga rykte, när någon skulle rykta mot en annan människa tro aldrig på sådana människor, om någon har kommit fram till dig och snackat skit bakom i ryggen mot en annan människa tro aldrig, i första hand om du kan gå och träffa den personen som andra snackade skit om, så där du kan veta om allt, att man får inte tro på rykte det är sjukt att man tro på sådana sjuka rykte
Det är bara feghets människor som snacka skit mot en annan bakom i ryggen, den som brukar göra så och snacka skit mot en annan är inte en normal människa ni ska veta om det. De som brukar snacka bakom i ryggen mot en annan är sjuka ni måste veta om det.
Att fördöma andra
Detta handlar om min hälsa:
När jag förminskar eller fördömer en annan människa,
ett barn eller en växen, så skadar jag mig själv.
Jag försvagas av att fördöma andra. Tappar själv lust och
humör. Mår illa. Min immunkapacitet blir lägre.( Att det är
så går att bevisa ända ner på de vita blodkropparnas nivå.)
När jag har förminskande och fördömande tankar om en annan
människa blir jag på olika sätt ofri. Jag får svårare att visa mig
helt öppen mot den människa ( patienten, kunden, eleven....)
Jag får svårare att härligt och varmt se den människan in i ögonen.
Det bästa av mig lyser inte längre lika självklart mot den människa.
Jag börjar undvika honom eller henne.
En " distansering" börjar.
Jag mår dåligt och jag får skuldkänslor.
Jag känner innerst inne att jag är skild från det bästa i mig.
Jag och den andra människan kommer aldrig " i dans med
varandra". Jag säger inte att detta är lätt.
Jag säger inte att jag själv klarar att leva utan att klandra
och skuldbelägga andra människor.
Men vad jag säger är: Det har blivit sant för mig, att när jag
fördömer andra människor så skadar och försvagar jag mig själv.
Jag mår aldrig själv bra då.
En människa som har föraktfulla tankar om en annan människa är
ju inte lycklig. Det vet alla.
Alla människor får negativa och fördömande tankar om andra
människor är sjuka behöver träffa en psykolog man för att må bli bättre.
Det får vi alla blir mot de som pekar på andra människa eller fördömer andra
människor. Frågan är hur jag reflekterar över dessa mina tankar.
Så om du hamnar i anklagelse och fördömanden mot en annan människa-
Ta upp bilden ovan i huvudet:
När man " pekar fingrar " och fördömer, anklagar och lägger ut
skuld, glömmer man lätt att tre fingrar pekar bakåt – mot en själv.
samuel q

 droger och psykiska sjukdomar.
skvaller (baktal)  droger som orsaker sånt hos personen som tar droger.
t.ex de tror att någon sitter och snackar skit bakom deras ryggen, men det är inte sant jo det är sjukdom de måste kontakta en psykolog och berätta sitt problem för att få hjälp  annars det kommer blir värre och värre kanske hämna på ett stort bråk, då det är inte kul eller den person kan skada samhälle också..
De som tar droger har psykotisk, psychoticus. det kan bli värre och hämna på psykiska utvecklingsstörning hos sådana personer i närheten..
jag har en person i närheten som har massor inbillningar, framför allt han brukar skvaller bakom ryggen när han gör så tror att han gjorde en bra sak, om någon vill ha bevis jag kan visa ljuder hur han snackade skit bakom ryggen mot en kamrat... när kamraten var inte i närheten,,  då aggressiv och person angrep, det  har hänt flera gånger tillfället, men man kan lära sig,,, och jag kan också skriva min bok om sådana personer som har sånt problem i närheten, problemet är i största satt är narkotika  som skaffar sånt hos personen.. en person får droger av Assyererna för att snacka skit mot kurder, men han glömmer väl att röker hasch framför ungdomar i södra Ryd med en utländska kille som välkänd hos polisen.
och han vill kalla andra dum för att andra knarkar inte som honom eller gör inte dumhet som honom.
eller svartsjuka om lönen kanske och en annan orsak..
t.ex. den person ibland bli som ett barn gör precis som ett barn gör massor dumheten finns hos personen andra vart i krigat då jag förstår honom  d hatar kurderna och jag ska säga allt som han säger är ett lögn det är inte sant.
med vänliga hälsningar
samuel q 2007/9/10

1 kommentar:

  1. CONTACT THE VOODOO SPELL CASTER FOR LOTTERY SPELL,CASINO GAMBLING SPELLS,WIN LOTTERY JACKPOT,EUROMILLION JAKPOT, WIN YOUR CASINO GAMLIN GAMES WITH THE HELP OF A SPELL CASTER DR.OGUDU [OGUDUSPELLTEMPLE@YAHOO.COM]
    Hello all my viewers My name is PETER FRY, from USA INDINA i am 69 years old, I and my wife are very happy for sharing this great testimonies,The best thing that has ever happened in our lifes is how we win the lottery [mega millions jackpot 3 days ago with my wife. I am a man who believe that one day I will win the lottery. finally my dreams came through when i email Dr OGUDU and tell him I need the lottery numbers. I have spend so much money on ticket just to make sure I win. But I never know that winning was so easy until the day I met the voodoo spell caster online which so many people has talked about that he is very great in casting lottery spell,so I decide to give it a try.I contacted this great Dr and he did a spell and he gave me the winning lottery numbers. But believe me when the draws were out i was among the first winners. I win [1,000,000 million Dollar] now i am now a big millionaire smile and i am happy with my families. Dr. OGUDU truly you are the best,with these great Dr you can win millions of money through lottery or casino games.I am so very happy to meet these great man now, I will be forever be grateful to you Dr.OGUDU Email him now for your own winning lottery numbers:OGUDUSPELLTEMPLE@YAHOO.COM OR WHATSAPP NUMBER +2348106058254

    SvaraRadera